Kořeněné marinované kuřecí nudličky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

vykostěné kuřecí maso (měla jsem 4 stehna)
1 paprikový lusk
4 žampiony (byly krémové)
kus pórku
2 vajíčka
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička mleté papriky
můžeme přidat koření na čínu (není nutné)
1 lžička Maggi
1 lžička Worcesterové omáčky
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička kari
1 lžička zázvoru
čerstvě namletý pepř podle chuti
2 lžíce Solamylu
olej (ne moc)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěné kuřecí maso nakrájíme na nudličky a dáme je do mísy, ve které budeme marinovat a mírně osolíme.

  2. K němu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, mletou papriku, curry, pepř, zázvor, koření na čínu, maggi, sojovou omáčku, worcester, vyklepneme vajíčka, zaprášíme solamylem a polijeme olejem (tím neplýtváme).

  3. Všechno promícháme, přikryjeme a dáme do lednice marinovat, nejlépe přes noc. Druhý den si nakrájíme žampiony na plátky, paprikový lusk na proužky, dáme je smažit na olej, přidáme marinovanou směs a za stálého míchání všechno opečeme doměkka.

  4. Můžeme přidat vodu podle toho, jak chceme mít nudličky šťavnaté, ale ne zase tak, aby pokrm plaval a dosolíme je-li třeba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!