Barevná zeleninová kapsa

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g listového těsta
1 malý pórek
1 očištěná červená paprika
1 očištěná zelená paprika nebo žlutá paprika
3 stroužky česneku
160 g bílého chřestu nebo zeleného chřestu
3 PL olivového oleje
1 PL hladké mouky
100-130 ml bujónu nebo vývaru
1 vejce (na potření těsta)
1 vejce (do zeleniny)
(pečící papír)
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Pórek s paprikami pokrájíme na dlouhé nudličky. Česnek oloupeme, pokrájíme na tenké plátky. Chřest oloupeme, zbavíme zdřevnatělých konců, pak podélně rozkrojíme. Na olivovém oleji orestujeme všechnu jmenovanou pokrájenou zeleninu. Osolíme ji, zaprášíme hladkou moukou a podlijeme vývarem. Zeleninovou směs dusíme cca 5 minut. Do změklé zeleniny přidáme jedno rozšlehané vejce, zamícháme a vypneme.

  2. Těsto rozválíme na dva stejně velké obdélníky asi 3 mm tenké. Jeden obdélníkový plát přeneseme na plech na pečící papír a poklademe do středu plátu náplň ze zeleniny. Okraje těsta pak potřeme rozšlehaným vajíčkem.

  3. Druhý plát těsta uprostřed několikráte šikmo nařízneme a opatrně položíme na plát ze zeleninou. Okraje dobře přitiskneme. Kapsu potřeme vajíčkem, posypeme kmínem a pečeme při teplotě 200 stupňů po dobu 30 minut do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!