Kolozsvárské ledvinky s karotkou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

6-8 ks vepřových ledvinek
30 dkg libové Kolozsvárské slaniny (Maďarsko)
1 velká cibule
4 střední karotky
nové koření
bobkový list
1 lžíce vepřového sádla
hladká mouka
pepř
sůl
masový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Kolozsvárskou slaninu zbavíme kůže, nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do hrnce, kde jsme si předtím rozpustili lžíci vepřového sádla.

  2. Po chvilce přidáme na hrubší kousky nakrájenou cibuli, nové koření, bobkový list a restujeme společně do zhnědnutí cibule.

  3. Vepřové ledvinky zbavené vyřezaných močovodů, nakrájíme na nudličky. Poctivě propláchneme opakovaně v sítku vodou a následně vložíme do misky s mlékem a necháme odležet asi jednu hodinu.

  4. Poté mléko vylijeme a propláchneme nakrájené ledvinky pod proudem vody a přidáme do hrnce k opražené cibuli se slaninou a zprudka orestujeme.

  5. Okořeníme bohatě čerstvě mletým pepřem a podlijeme cca 1 litrem masového vývaru.

  6. Dusíme, dokud nejsou ledvinky krásně měkké tedy cca 45 minut.

  7. Jakmile jsou ledvinky hotové, tak na jemném struhadle nastrouháme očištěné karotky na velmi tenké plátky a přidáme k ledvinkám.

  8. Zahustíme lehce lžící mouky, kterou si rozmícháme v trošce studené vody a vlijeme do hrnce k ledvinkám.

  9. Lehce provaříme společně s karotkou cca 15 minut a je hotovo. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!