Hovězí naruby

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

6 plátků hovězího masa
2 cibule
10 dkg slaniny
3 vejce
4 lžíce strouhanky
10 lžic oleje
1,5 kostky masoxu
0,75 l vody
pepř
sůl
1 hluboký a 1 mělký plech na přiklopení

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si ve vroucí vodě rozpustíme masox. Hovězí plátky omyjeme a důkladně z obou stran naklepeme (pro začátečníky: maso naklepávejte přes mikrotenový sáček, nebude to všude okolo stříkat).

  2. Každý plátek masa rozkrojíme napůl, budeme mít tedy 12 kousků masa. vCibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky anglické slaniny nakrájíme na proužky.

  3. Vejce dáme do misky a vidličkou rozšleháme.

  4. Naklepané plátky masa osolíme a opepříme a obalíme z obou stran ve strouhance. vPoložíme na prkénko a paličkou na maso strouhanku do masa lehce zaklepeme.

  5. Potom plátky masa namáčíme do rozkvedlaného vajíčka. Krátce restujeme z obou stran v rozpáleném oleji (aby se pěkně zatáhlo).

  6. Maso naskládáme na hluboký plech, posypeme cibulí a slaninou a zalijeme připraveným masoxem.

  7. Přiklopíme druhým plechem a dáme na 2 hodiny pomalu péct do trouby rozehřáté na 140°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!