Koláč z pečené zeleniny

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

4 vejce
75g sýru Philadelphia
1 lilek
2 menší cukety
celá hlava česneku
hrst baby brambor
hrst cherry rajčat
čerstvý tymián
sůl
křehké těsto
různé sýry
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cukety a lilek omyjeme, pokrájíme na menší kousky a posypeme solí. Necháme alespoň 15 minut vypotit“.

  2. Poté scedíme, osušíme, dáme na plech vyložený pečícím papírem, přidáme na plátky pokrájené brambory, rajčata, přepůlenou neoloupanou hlavu česneku, snítky čerstvého tymiánu a pokapeme olejem. Promícháme a dáme do trouby vyhřáté na 220°C a necháme dokud nejsou brambory měkké.

  3. Poté odstraníme slupky z česneku (jde to velmi snadno) a necháme vychladit. Křehké těsto vyválíme, přendáme do formy a dáme do trouby vyhřáté na 200°C asi na 10 minut. Poté vyndáme a necháme také vychladit.

  4. V míse smícháme vejce se sýrem Philadelphia a různými sýry strouhanými nahrubo. Vmícháme vychladlou zeleninu a všechnu směs nalijeme na předpečené těsto.

  5. Dáme do trouby zapéct při 200°C dozlatova. Podáváme teplé, ale může být i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!