Koláč se sladkým tvarohem z tofu

Recepty, Moučníky

Suroviny

na těsto:
1 šálek špaldové celozrnné mouky (jemně mleté)
špetka soli
3 polévkové lžíce přirodního cukru
1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
1 polévková lžíce karobu (prášku)
1/2 šálku rozinek
4 polévkové lžíce oleje
4 polévkové lžíce vlažné vody
na sladký tvaroh:
300 g bílého tofu
3 polévkové lžíce oleje
špetka soli
1 sáček vanilkového cukru
2 polévkové lžíce medu
citronová kůra z 1/2 citronu
citronová šťáva z 1/2 citronu
Ostatní: sušené ovoce brusinky nebo meruňky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme korpus smícháním všech sypkých surovin. Promícháme, přidáme olej a vodu a vypracujeme těsto, které rovnoměrně roztáhneme po vymazané formě. Dáme do vyhřáté trouby na 180-200°C a pečeme cca 15 minut.

  2. Mezitím si připravíme tvaroh. Všechny suroviny dáme do mísy a umixujeme na jemný tvaroh. Vmícháme pokrájené ovoce a dáme do trouby na 5-8 minut. Pokud je ovoce větší, pokrájíme jej na menší kousky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!