Kuřecí nudličky se zelenými fazolkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecích prsou
220 g zelených fazolek – když použijete konzervu ve stylu vapour, fazolky už nemusíte vařit
1 lžíce kukuřičného škrobu – rozdělenou po lžičkách
150 ml kuřecího vývaru
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce ústřicové omáčky
2 lžičky rýžového octa
10 g cukru
2 stroužky česneku – prolisujeme
1 lžička zázvoru
1 stonek jarní cibulky
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce řepkového oleje – volitelné

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a dáme do misky. Zasypeme lžičkou kukuřičného škrobu, přidáme lžičku olivového oleje a promícháme.

  2. Na omáčku smícháme kuřecí vývar, sojovou omáčku, ústřicovou omáčku, rýžový ocet a cukr. Přidáme 2 lžičky kukuřičného škrobu a dobře promícháme. Nakonec přilijeme vývar a zamícháme.

  3. Rozehřejeme olej ve woku, přidáme prolisovaný česnek a zázvor. Restujeme tak 30 sekund, pak hned přidáme kuřecí nudličky. Pokud je oleje málo, přidáme ještě lžíci řepkového oleje. Maso opékáme 3 až 5 minut. Přidáme nakrájenou jarní cibulku a fazolky. Za stálého míchání restujeme 2 až 3 minuty. Přilijeme připravenou omáčku a mícháme, aby omáčka zhoustla. Vaříme na mírném ohni asi3 minuty.

  4. Podáváme. Můžete přidat ještě rýži. S tou si dozajista už poradíte, že? Když do vody ještě přidáte kuřecí vývar, dostane rýže další chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!