Koláč s lesními plody a šáchorem bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g pohankové mouky
100 g jáhlové mouky
100 g rýžové mouky
100 g tapiokové škrobové mouky
50 g hladké čirokové mouky
50 g šáchorové mouky
120 g cukru
4 lžíce oleje
1 jablko
1,5 prášku do pečiva
350 ml vody
směs lesního ovoce:
ostružiny
maliny
borůvky

Postup přípravy receptu

  1. Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme najemno nastrouhané jablko, olej a vodu a krátce prošleháme.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme lesním ovocem.

  3. Pečeme při 160 °C asi 25 minut, až se těsto přestane lepit na špejli.

  4. Upečený koláč necháme krátce vychladnout na plechu a poté vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil a nesrazil.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!