Koláč s drobenkou dole i nahoře

Recepty, Moučníky

Suroviny

Drobenka:
75 g rozdrobených piškotů
75 g celozrnné mouky
150 g rozpuštěného másla
60 g třtinového cukru
3 lžíce kakaa
Těsto:
3 vejce
150 g cukru
125 ml oleje
200 g bílého jogurtu
250 g polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva
Cca 500 g višně nebo rybíz nebo maliny

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme drobenku - rozdrobené piškoty smícháme s moukou, cukrem, kakaem a rozpuštěným máslem. Polovinu vlažné směsi namačkáme do dortové formy, kterou buď vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečicím papírem. Zbytek dáme do lednice, aby drobenka zchladla a opravdu se drobila.

  2. Na těsto si vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přilijeme olej, přidáme jogurt a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.

  3. Těsto nalijeme do formy na vmačkanou drobenku, hustě poklademe ovocem a zasypeme zbytkem drobenky.

  4. Koláč pečeme na 180°C asi 40 minut, zkusíme špejlí.

  5. Necháme zcela vychladnout a vyjmeme z formy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!