Kokosoví tučňáčci

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na 30 tučňáků:
70 g mletých dětských piškotů
80 g mletého kokosu
100 g moučkového cukru
60 g másla
1 lžíce rumu
1 lžíce mléka
Na dohotovení:
nutela
30 dětských piškotů
40 g mléčné čokoládové polevy
70 půlených oloupaných mandlí
1 lžička bílé čokolády
30 cukrářské zdobení (srdíčka)

Postup přípravy receptu

  1. Mleté piškoty promícháme s kokosem, cukrem, přidáme nakrájené máslo, rum a mléko.

  2. Vypracujeme těsto, kterým plníme formičky - včelí úly. Z těsta připravíme asi 30 úlů a necháme do druhého dne při pokojové teplotě zaschnout.

  3. Úly plníme nutelou a klademe na kulaté piškoty. Vzhledu tučňáků dosáhneme tak, že vrchní špičku a podélně půlku úlu potřeme čokoládovou polevou, na kterou po stranách přilepíme půlky mandlí jako křidélka. Do vrchní části, na místo očí uděláme dvě tečky bílou čokoládou a po zaschnutí do této bílé čokolády ještě dvě tečky tmavou čokoládou. Zobáky vytvoříme z malých cukrovích srdíček, které do těsta zapíchneme širší stranou. Tučňáky necháme zcela zatuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!