Kokosové flameri s vinným krémem a jahodami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Vinná pěna:
3 žloutky
3 lžíce cukru krystal
150 ml bílého vína
Krupicové flameri:
3 lžíce krupičky
250 ml mléka
5 lžic kokosové moučky
4 lžíce cukru (nebo podle chuti)
asi 3 lžíce smetany na vaření
Jahodové želé:
1 sáček želatiny v prášku (pro 250 ml tekutiny)
300 g rozmixovaných jahod
cukr podle chuti
voda podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. K jahodám přidáme vodu, aby byl celkový objem 250 ml a vmícháme želatinu s cukrem. Přivedeme k varu a po minutě lijeme do skleniček. Necháme vychladnout a pak uskladníme alespoň 30 minut v ledničce.

  2. Žloutky smícháme s cukrem, přidáme k nim víno a ve vodní lázni šleháme do pěny.

  3. Krupičku s cukrem, kokosem a mlékem necháme 10 minut odstát a pak svaříme jako klasickou krupicovou kaši. Má být hutnější konzistence. Odstavíme, vmícháme k ní smetanu a pak i vinnou pěnu.

  4. Lžící přendáme opatrně do sklenic přímo na želatinu a vychladíme nejméně dvě hodiny v lednici. Dozdobíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!