Kohoutí menu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kohout z domácího chovu
mrkev petržel celer(zelenina a bylinky do polévky)
magi
sůl
na knedlíčky:
100 g eidamu
lžíce smetany
50 g másla
žloutek
80 g polohrubé mouky
1/2 lžičky sušeného droždí
lžíce ostrého kečupu
na pečená stehna:
2 velké cibule
150 g anglické slaniny
lžíce olivového oleje
čerstvé nebo hrst sušených hub
hladká mouka
3 lžíce brendy
tymián
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Z kohouta uvaříme silný vývar, což trvá asi 2 hodiny v papiňáku. Do vývaru nakrájíme maso z prsou a zavaříme zeleninu a bylinky. Než zelenina změkne, tak si připravíme knedlíčky.

  2. V míse smícháme máslo, žloutek, smetanu, mouku promíchanou s droždím, nastrouhaný sýr a kečup. Nakonec trochu osolíme, přidáme nasekanou petrželku a zahustíme strouhankou tak, aby se nám těsto nelepilo na dlaně, při výrobě knedlíčků, které zaváříme přímo do polévky.

  3. Jakmile vyplavou na hladinu, polévku můžeme vypnout, během několika minut dojdou.

  4. Stehna z kohouta rozdělíme na dvě části, osolíme je, opepříme a obalíme v hladké mouce. V kastrole na oleji a slanině osmažíme dozlatova cibulku a houby.

  5. K tomuto základu přidáme brendy, promícháme, vložíme pomoučněná stehna, tymián, bobkový list a podlijeme malým množstvím vody asi 150 ml.

  6. Vložíme do trouby a přiklopené pečeme 20 minut při 200°C. Pod masem se vytvoří hustý voňavý sos. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!