Kněždubské krajance

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

3 vařené brambory nebo zbytek bramborové kaše
500 g hladké mouky
250 ml 33% šlehačky
250 ml zakysané smetany nebo podmásle
podle chuti sůl (dala jsem 1 lžíci vegety)
kmín do těsta i na těsto
mléko podle potřeby
sádlo na potření

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme vláčné těsto (lepí se), můžeme přidat trochu mléka, pokud se nám bude zdát těsto příliš husté.

  2. Na klasický plech si položíme pečící papír, potřeme jej trochou sádla a na něj rozložíme těsto namočenými dlaněmi, aby se nám nelepilo na ruce. Vrstva těsta by měla být hrubá cca 5 mm.

  3. Posypeme celým kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 230°C cca 30 minut dorůžova. Po upečení potřeme sádlem. Podáváme k polévkám typu kulajda apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!