Knedlíky z mikrovlnky se žampiony

Recepty, Houby

Suroviny

2 včerejší rohlíky
3/4 hrnku polohrubé mouky
půl prášku do pečiva
sůl podle chuti
¾ - 1 hrnek mléka (podle potřeby, některá mouka tekutinu více saje)
1 - 2 vejce
velká hrst zelené petrželky
větší hrst pokrájených hub
máslo pod houby
sůl, pepř a kmín
česnek
sádlo nebo olej na vymaštění hrníčků (po1 lžičce na každý hrníček)

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a pokrájené houby podusíme na másle, osolíme podle chuti, okořeníme špetkou pepře a kmínu a menším prolisovaným stroužkem česneku. Připravíme čtvrtlitrové hrníčky a důkladně je vymažeme tukem. Starší rohlíky nakrájíme na kostičky.

  2. Mouku smícháme s práškem do pečiva, osolíme a přidáme pokrájené rohlíky. Přilijeme mléko s rozmíchanými vajíčky, přidáme polovinu nasekané petrželky, zaděláme těsto a nakonec přimícháme i podušené houby. Připravené hrníčky naplníme těstem do tří čtvrtin, dáme je do mikrovlnky a vlníme na 700W 6 minut. Uděláme zkoušku – píchneme do jednoho knedlíku v prostředku špejli a jestli na ní ulpělo těsto, přidáme ještě 1 – 2 minuty. Já jsem vlnila 7 a ½ minuty, ale mikrovlnku mám už starou.

  3. Podáváme jen omaštěné (máslem, rozškvařenou slaninou apod. podle toho, co kdo rád a s mísou zeleninového salátu. Může se podávat i s nějakou vhodnou omáčkou. Obměna: pokud chceme mít knedlíky barevnější, přidáme do těsta kousek červené, na kostičky nakrájené papriky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!