Kuřecí stehna s meruňkovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
300 g jogurtu
1 lžička Solamylu
1 lžíce římského kmínu
2 stroužky česneku
½ lžičky chilli
šťáva z 1 limetky
pepř
sůl
Omáčka:
200 g sušených meruněk
30 g másla
1-1,5 dl bílého suchého vína
1 lžička Solamylu
2 lžíce sekané máty

Postup přípravy receptu

  1. Jogurt zmiešame so Solamylom, kmínom, prelisovaným cesnakom, chilli, šťavou z limetky, korením a soľou. Potrieme stehná z oboch strán, uložíme do pekáčika a dáme aspoň na hodinu do chladničky. Potom v rúre zakryté pečieme na 180°C domäkka. Pred koncom pečenia odkryjeme a dopečieme.

  2. Marhule prelejeme vriacou vodou a scedíme. Nakrájame ich na maličké kocôčky a dáme do malého kastrólika. Pridáme k nim maslo, cukor a víno a 15 min zakryté dusíme. Zahustíme Solamylom rozmiešaným v troche vína. Nakoniec pridáme sekanú mätu.

  3. Upečené kuracie stehná podávame s omáčkou a prílohou podľa svojej chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!