Klobouk

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus 1:
5 vajec
210 g cukru
1 vanilkový cukr
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
Korpus 2:
2 vejce
100 g cukru
1/2 vanilkového cukru
75 ml oleje
50 ml vroucí vody
125 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
Krém 1:
pudingový s citronovým aroma a kúrou z citronu
Krém 2:
125 g másla
tvaroh
cukr
meruňková marmeláda
potahovací hmota
gelové barvy oranžová a hnědá
měděný prach

Postup přípravy receptu

  1. U obou korpusů je postup stejný. Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva.

  2. Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s druhou půlkou cukru v míse, do které pak přidáme žloutkovou hmotu s moukou atd. a opatrně, ale důkladně zamícháme (je lepší dávat těsto do bílků než naopak, jde to líp promíchat).

  3. Pečeme cca 45 minut na 170°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!