Klobásové knedlíčky

Recepty, Jiné maso

Suroviny

600 g vinné klobásy
1 větší mrkev
2 stroužky česneku
olej
200 ml smetany
250 ml mléka
1 lžíce Solamylu
sůl
pepř
pažitka
300 g zelených dlouhých nudlí
",

Postup přípravy receptu

  1. Vytlačíme klobásu a robíme z klobásovej zmesi knedlíčky (priemer asi 2,5 cm), ktoré na oleji opečieme zo všetkých strán.

  2. Pridáme na tenké kolieska narezanú mrkvu a cesnak narezaný na plátky a spolu s knedlíčkami ešte krátko opekáme.

  3. Potom prilejeme smotanu a mlieko a privedieme k varu. V malom množstve vody rozmiešame solamyl, pridáme do omáčky a znovu krátko povaríme. Osolíme, okoreníme. Nakoniec vmiešame narezanú pažitku.

  4. Rezance klasicky uvaríme a ocedíme. Na taniere rozdelíme rezance a polejeme knedlíčkami s omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!