Klobásové bonbony

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1 chlazené listové těsto
1 větší noha kvalitní měkčí klobásy
žloutek nebo malé vejce na potření
mandlové lupínky na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto pokrájíme na potřebný počet obdélníčků. Já jsem musela těsto malinko rozválet, aby mi to vyšlo na 20 dostatečně velkých obdélníčků.

  2. Ty poklademe asi 5-6 mm silnými kolečky měkčí klobásy, okolo kousků klobásy obtočíme těsto tak, aby spoj byl malinko přes sebe, a druhé protilehlé přečnívající kraje stiskneme a trochu zatočíme jako papírek na bonbonu. Na fotce je to dobře vidět.

  3. Na plech klademe spojem dolů, potřeme vajíčkem a posypeme semínky nebo sekanými buráky, plátečky mandlí apod. Solíme jen minimálně, já jsem nesolila vůbec, klobása je slaná dost. Pečeme při 200º C do světlezlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!