Česnekové bulky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

2,5 hrnku hladké mouky
1 hrnek vody
30 g droždí
1,5 lžíce oleje (olivový, slunečnicový)
1 čajová lžička česnekového oleje
2 lžičky soli
Na potření:
2 lžíce oleje
kurkuma
paprika, ev. další koření dle chuti (dala jsem směs koření americké brambory)

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme klasicky kvásek z droždí.

  2. Přisypeme dobře prosátou hladkou mouku, přidáme hrnek vody, zbytek droždí, 1,5 lžíce slunečnicového nebo olivového oleje, 1 čajovou lžičku česnekového oleje a 2 lžičky soli.

  3. Všechny ingredience smícháme dohromady a necháme cca hodinou kynout.

  4. Poté na pomoučeném vále tvarujeme z těsta bulky. Vykrajovátkem na vánoční cukroví nazdobíme a bulky položíme zpět na vál nazdobenou stranou a necháme ještě cca 20 minut na vále kynout.

  5. Mezitím, co bulky kynou, připravíme kurkumový a paprikový olej na potření do dvou mističek. Lžičku kurkumy smícháme s 1 lžíci oleje, v druhé misce učiníme totéž s jinak barevným kořením, dala jsem koření s názvem americké brambory, směs má barvu do červena.

  6. Bulky otočíme, jejich okraje potřeme žlutě zbarveným olejem s rozmíchanou kurkumou, střed bulky natřeme jemnou vrstvou červeného koření, v mém případě směs koření americké brambory.

  7. Vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě zhruba 20 - 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!