Kávová redukce s cibulkou a česnekem

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

6 malých cibulí
10 stroužků česneku
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce javorového sirupu
100 ml dobré instantní kávy
1 lžička balsamikového octa
1/2 chilli papričky
lžička tymiánu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli i česnek oloupeme, česnek rozpůlíme, cibuli také (pokud je větší, je lepší ji rozčtvrtit). Oboje pomalu pečeme na rozehřátém oleji, trvá to asi šest minut. Pak přidáme cukr a javorový sirup.

  2. Když směs zkaramelizuje, přidáme horkou kávu a redukujeme, dokud nezhoustne jako med.

  3. Chilli papričku nasekáme a přidáme do hotové směsi spolu s balsamikem, tymiánem a podle chuti osolíme. Podáváme teplé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!