Kávová kolečka s kofilovým krémem

Recepty, Cukroví

Suroviny

300 g hladké mouky
100 g mletého cukru
1 vanilkový cukr
1 lžíce mleté kávy
1 lžička citronové kůry
2 žloutky
200 g másla
Krém:
125g mletý cukr
2 čokolády kofily
2 vajíčka
250 g másla
Poleva:
250 g mletého cukru
5-6 lžic studené silné kávy

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Zabalíme je do fólie a necháme aspoň 1 hodinu uležet, ideálně přes noc.

  2. Těsto vyválíme na pomoučněném válu zhruba na 2 mm a vykrajujeme kolečka. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170-180°C zhruba 12 minut.

  3. Nad parou šleháme asi 20 minut 2 celá vejce, cukr a nalámanou čokoládu Kofilu. Krém necháme úplně vychladnout, v nádobě vyšleháme do pěny 250 g másla a pomalu zašleháme krém z Kofily, vajec a cukru.

  4. Kolečka spojíme krémem a namáčíme je jednou stranou do kávové polevy, kterou vytvoříme tak, že vyšleháme 250 g cukru s 5-6 lžícemi silné, vychlazené kávy.

  5. Hotová kolečka ještě na nezaschlou polevu zdobíme čokoládovým kávovým zrnem, popřípadě jiným cukrářským zdobením.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!