Kávová kolečka s kofilovým krémem
Recepty, CukrovíSuroviny
- 300 g hladké mouky
- 100 g mletého cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce mleté kávy
- 1 lžička citronové kůry
- 2 žloutky
- 200 g másla
- Krém:
- 125g mletý cukr
- 2 čokolády kofily
- 2 vajíčka
- 250 g másla
- Poleva:
- 250 g mletého cukru
- 5-6 lžic studené silné kávy
Postup Kávová kolečka s kofilovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin vypracujeme hladké, nelepivé těsto. Zabalíme je do fólie a necháme aspoň 1 hodinu uležet, ideálně přes noc.
Těsto vyválíme na pomoučněném válu zhruba na 2 mm a vykrajujeme kolečka. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170-180°C zhruba 12 minut.
Nad parou šleháme asi 20 minut 2 celá vejce, cukr a nalámanou čokoládu Kofilu. Krém necháme úplně vychladnout, v nádobě vyšleháme do pěny 250 g másla a pomalu zašleháme krém z Kofily, vajec a cukru.
Kolečka spojíme krémem a namáčíme je jednou stranou do kávové polevy, kterou vytvoříme tak, že vyšleháme 250 g cukru s 5-6 lžícemi silné, vychlazené kávy.
Hotová kolečka ještě na nezaschlou polevu zdobíme čokoládovým kávovým zrnem, popřípadě jiným cukrářským zdobením.