Kávová granita
Recepty, OstatníSuroviny
- 300 ml velmi silného Espressa
- 300 ml vody
- 90-100 g krupicového cukru
- máta na ozdobu
- možno i trošku šlehačky na ozdobu
Postup Kávová granita
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si silné espresso a taky si svaříme vodu s cukrem. Smícháme dohromady, necháme vychladnout, vlijeme do spíše nižší nádoby a vložíme do mrazničky. Občas pak musíme zamíchat a utvořené krystaly ledu rozbít např. vidličkou, použila jsem i metličku.
Hotovou granitu vkládáme do sklenic a dozdobíme mátou. Můžeme přidat i trošku šlehačky. Pokud se nám stane, že při mražení zapomeneme granitu promíchat, tak pak před podáváním ji musíme nechat mírně povolit a rozmixovat v mixéru nebo použijeme sekáček potravin. Místo části cukru můžeme použít i vanilkový cukr.