Kávová granita

Recepty, Ostatní

Suroviny

300 ml velmi silného Espressa
300 ml vody
90-100 g krupicového cukru
máta na ozdobu
možno i trošku šlehačky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si silné espresso a taky si svaříme vodu s cukrem. Smícháme dohromady, necháme vychladnout, vlijeme do spíše nižší nádoby a vložíme do mrazničky. Občas pak musíme zamíchat a utvořené krystaly ledu rozbít např. vidličkou, použila jsem i metličku.

  2. Hotovou granitu vkládáme do sklenic a dozdobíme mátou. Můžeme přidat i trošku šlehačky. Pokud se nám stane, že při mražení zapomeneme granitu promíchat, tak pak před podáváním ji musíme nechat mírně povolit a rozmixovat v mixéru nebo použijeme sekáček potravin. Místo části cukru můžeme použít i vanilkový cukr.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!