Kavkazský šašlik

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové libové plece
0,5 kg citronů
0,5 kg cibule
750 ml neochucené minerálky
bobkový list
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a citrony nakrájíme na silná půlkolečka.

  2. Maso nakrájíme na kostky, přibližně stejné velikosti.

  3. Do nakládací nádoby rovnoměrně klademe maso a prokládáme cibulí a citronem, přidáme bobkový list, posolíme, popepříme a vše prolijeme minerálkou. Zatížíme, aby maso zkřehlo, přikryjeme a necháme marinovat, nejlépe 12 hodin.

  4. Maso napichujeme na špízové jehly, nebo nehořlavé špejle a grilujeme. Příloha: bílé pečivo, zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!