Karbenátky z červené řepy

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 středně velká červená řepa
10 dkg ovesných vloček
1 vejce
kukuřičná mouka (množství podle vodnatosti řepy)
sůl
majoránka
2 stroužky česneku
1 malá cibulka
na obalení: buď kukuřičná mouka nebo hraška

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu oloupeme a nastrouháme najemno.

  2. Přisypeme vločky, 1 vejce, sůl, majoránku, 2 vymáčknuté stroužky česneku, 1 nadrobno nakrájenou cibulku.

  3. Zamícháme.

  4. Teď přisypeme kukuřičnou mouku - množství tolik, aby šlo tvořit karbenátky a ty se nerozpadaly. Záleží na vodnatosti řepy (je to podobné jako u bramboráků).

  5. Hotové karbenátky obalíme v troše kukuřičné mouky a smažíme s obou stran. Zhruba 4 minuty z každé strany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!