Karamelové řezy s krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
140 g moučkového cukru
100 g hladké mouky
1 sáček karamelového pudinku
2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
NA KRÉM:
150 g másla
100 g cukru krupice
1 sáček karamelového pudinku
300 ml mléka

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.

  2. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme polovinu mouky promíchané s pudinkovým práškem a kypřícím práškem a polovinu sněhu.

  3. Poté přidáme zbytek moučné směsi a lehce zapracujeme zbylý sníh.

  4. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme při 200°C po dobu asi 10 minut. Upečený plát i s papírem stáhneme z plechu.

  5. Krém - z cukru za stálého míchání v kastrolu upálíme karamel. Necháme ho trochu zchladnout a přidáme asi polovinu mléka a rozmícháme.

  6. Ve zbývajícím mléce rozmícháme pudinkový prášek, přidáme do karamelu a krátce povaříme.

  7. Ve studené vodní lázni za stálého míchání směs vychladíme. Změklé máslo krátce vyšleháme a po částech zašleháme studený karamel. Máslový krém dáme trochu vychladit

  8. Upečený plát převrátíme na pracovní plochu, stáhneme papír a nakrájíme jej na 3 stejné díly.

  9. Jednotlivé díly potřeme krémem (prostřední dáme na povrch), složíme a zbývajícím krémem potřeme povrch i boky.

  10. Povrch můžeme posypat kokosem nebo ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!