Kapustový list plněný hlívou ústřičnou, mozzarellou a kroupami s rajčatovou omáčkou s olivami

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 listy hlávkové kapusty
40 g ječných krup
50-60 g mozzarelly
100 g hlívy ústřičné
1 lžíce olivového oleje
1/2 cibule
Sušená bazalka
1 lžíce parmazánu
Omáčka:
2 sušená rajčata v oleji
15 g zelených oliv
15 g černých oliv
135 g sterilovaných rajčat (drcených)
Sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Listy kapusty vložíme do vroucí osolené vody, přiklopíme a asi 2 minuty vaříme. Poté vložíme do studené vody. Listy necháme okapat.

  2. V hrnci rozehřejeme olej. Cibuli nakrájíme najemno a necháme jí zesklovatět na oleji. Poté přidáme nadrobno nasekanou hlívu a promícháme. Kroupy propláchneme a přidáme do hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a pod poklicí vaříme asi 25 minut – dokud kroupy nezměknou. Podle potřeby podléváme vodou, na konci vaření je ale potřeba, aby byla tekutina zcela vyvařená. Sýr nakrájíme na malé kostičky a přimícháme ke směsi. Dochutíme bazalkou.

  3. Troubu předehřejeme na 200°C. Z listů kapusty odkrojíme tvrdý košťál a rozložíme. Na každý list položíme náplň a zavineme.

  4. Naplněnou kapustu položíme na plech, posypeme trochou parmezánu a dáme na 5 minut zapéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!