Kapustové listy plněné mletým masem a vejci v omáčce z pasírovaných rajčat

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého vepřového masa
4 natvrdo uvařená vejce
150 ml mléka
2 krajíčky bílého toustového chleba
2 stroužky česneku
lžička strouhané citronové kůry
sůl
mletý pepř
6 listů kapusty
500 g pasírovaných rajčat
po špetce sušené bazalky oregána tymiánu
2 lžičky třtinového cukru
sůl
100 ml vývaru nebo vody

Postup přípravy receptu

  1. Z kapusty odkrojíme 6 listů, opláchneme je a dáme do osolené vody vařit 3 minuty. Ihned je propláchneme ledovou vodou a necháme odkapat na sítku.

  2. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, citronovou kůrou a řádně propracujeme. Toustový chleba nakrájíme na drobné kostičky a zakápneme trochou mléka. Necháme vsáknout. Přidáme k masové směsi spolu se zbývajícím mlékem opět řádně propracujeme.

  3. Kelové listy uložíme ve dvou řadách na pracovní plochu tak, aby se částečně překrývaly. Doprostřed listů rozvrstvíme polovinu masové směsi a poklademe v řadě za sebou natvrdo uvařenými vejci, kterým jsme seřízli konce. Na vejce navrstvíme zbývající masovou směs a rukama vytvoříme šišku. Zavineme do kapustových listů a svážeme potravinovou nití.

  4. Pasírovaná rajčata dochutíme solí, bylinkami a cukrem. Nalijeme do pekáčku, vložíme kapustovou roládku a pečeme v troubě na 160°C cca 50 minut. Podlejeme vodou nebo vývarem. Podáváme s vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!