Kapustičky se strouhankou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 gramů kapustiček
2 suché housky
máslo
sůl
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z housek si nastrouháme nebo umeleme strouhanku - můžeme si ji sice koupit, ale ty prodávané jsou velmi často směsí různých druhů pečiv, v tom i sladkého, a to není to pravé ořechové.

  2. Do hrnce dáme vařit vodu, kterou osolíme a přidáme k ní i špetičku cukru. Když začne voda vřít, hodíme do ní kapustičky.

  3. Na suché pánvi začneme postupně pražit připravenou strouhanku, prohazujeme ji, měla by začít postupně rovnoměrně hnědnout, ale nesmí se přepálit.

  4. Když se nám její barva líbí, vmícháme do ní máslo a odstavíme - když se rozpustí, strouhanku promícháme pořádně znovu.

  5. V mezičase by měly být uvařené i kapustičky (od té doby, co je hodíme do vody by nemělo uplynout více než deset minut - správně uvařené kapustičky nejsou vůbec rozbahněné, často se je vaří i na páře), které slijeme, posypeme strouhankou a ještě na ně dáme trošičku másla.

  6. Podáváme jen tak nebo jako hlavní jídlo s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!