Kapří hranolky zase jinak

Recepty, Ryby

Suroviny

1 menší vykostěný kapr (- viz poznámka)
citron
sůl
Těstíčko:
4 vejce
100 ml bílého vína
400 g strouhanky
chilli
2 hrsti bylinek:
pažitka
petrželka
oregano
olej na smažení.
Dip:
1 velký selský jogurt
l žíce plnotučné hořčice
lžička bílého vína
hrst kopru
hrst pažitky
1 jarní cibulka nakrájená najemno
špetka cukru
sůl
pepř
Salát:
1 hlávka salátu
ředkvičky
1-2 jarní cibulky
sůl
pepř
citron
med
vinný ocet

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěného kapra nakrájíme příčně na hranolky.

  2. Vejce rozšleháme s vínem a promícháme se strouhankou, bylinkami a dochutíme.

  3. Kousky ryby obalujeme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Odsajeme na ubrousku. Myslím ale, že by šlo i upéct na pečícím papíru v troubě, bylo by to ještě dietnější.

  4. Ingredience na dip prošleháme. Připravíme salát. Na salát navršíme hranolky z kapra a přidáme dip. Výborná dnešní večeře:-).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!