Kapr na másle se smetanovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

4 ks kapra
asi 60 g másla
250 ml zeleninového vývaru
200 g zakysané smetany
100 ml smetany ke šlehání
asi 1 lžíce mouky
cukr
citrónová šťáva
sůl
mletý černý pepř
svazek kopru

Postup přípravy receptu

  1. Kapří filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a zvolna z obou stran opečeme na rozpuštěném másle. Vyjmeme je a uchováme v teple.

  2. Výpek zalijeme vývarem a přivedeme ho k varu. Přidáme zakysanou smetanu, šlehačku a vše krátce povaříme. Základ na omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a necháme vařit asi 5 minut.

  3. Omáčku dochutíme solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou. Nakonec do ní vmícháme nasekaný kopr. Kapra podáváme s vařenými bramborami, celý pokrm přelijeme smetanovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!