Kantonské kuřecí závitky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsa
2 lžíce bílého vína
4 lžíce sojové omáčky
lžička citronové šťávy
1 cibule
2 lžíce medu
sůl
150 g šunky
1 lžíce předem namočených rozinek
2 lžíce oloupaných mandlí
2 lžíce sušených a předem namočených čínských hub
1 vejce
1 lžička škrobové moučky
olej (nejlépe arašídový)

Postup přípravy receptu

  1. Prsíčka rozkrojíme tak, abychom dostali co největší plátek a jemně je naklepeme. V misce smícháme víno se sójovou omáčkou, citronovou šťávou, medem a špetkou soli. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli a vše smícháme na marinádu. Připravené maso vložíme do marinády a dáme odležet do chladu několik hodin.

  2. Připravíme si náplň: oloupané mandle nasekáme najemno, vložíme je do pánve na lžíci rozehřátého oleje, přidáme rozinky nakrájené na menší kousky a rozkrájené houby. Ze šunky si odložíme stranou 4 plátky, zbytek nakrájíme na nudličky a také přidáme do pánve. Ke směsi přilijeme jednu lžíci marinády od masa, lehce zastříkneme vodou a chvilku vše podusíme. Pak vklepneme vejce, promícháme a odstavíme.

  3. Maso vyndáme z marinády, na každý kus položíme do středu plátek odložené šunky a na ni rozdělíme náplň. Závitky svineme, upevníme nití nebo párátky a na rozehřátém oleji opečeme ze všech stran dozlatova. Orestované závitky přeložíme do pekáčku a necháme asi 15 minut dopékat ve středně rozehřáté troubě.

  4. Marinádu, která nám zbyla, vlijeme do menší pánvičky, přidáme lžičku oleje, zředíme trochou vody, přivedeme k varu a zahustíme lžičkou škrobové moučky, kterou rozmícháme asi ve třech lžících vody. Před podáváním ze závitků odstraníme nitě nebo párátka, závitky nakrájíme na plátky, na talíř přilijeme omáčku a podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!