Kakaový koláč s kysaným zelím

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky hladké mouky
125 g másla nebo margarínu na pečení
3 vejce
1 hrnek vytištěné a krájené kysaného zelí
1,5 hrnku moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
1 hrnek vody
0,5 hrnku kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Maslo, cukor a vanilkový cukor vyšľaháme a postupne všľaháme po jednom vajíčka.

  2. Kakao zmiešame s múkou a práškom do pečiva.

  3. Striedavo za stáleho šľahania pridávame k maslovej zmesi múku s kakaom a vodu. Dôkladne vyšľaháme.

  4. Nakoniec vmiešame kyslú kapustu.

  5. Vylejeme na vymastený a vysypaný plech a pečieme na 180°C. Ešte teplý múčnik posypeme práškovým cukrom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!