Kakaový dort s kávovou náplní

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
1 hrnek (300 ml) polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva (na kopec)
4 lžíce kakaa
5 lžic cukru
2 vejce
2 lžíce medu
2/3 hrnku mléka
2/3 hrnku oleje
Náplň:
2 kelímky šlehačky
2 lžičky instantní kávy
2 lžíce cukru písek
100 ml vody
želatinový ztužovač (za studena)
Na ozdobu:
50 g čokolády (nastrouhané na hoblinky)

Postup přípravy receptu

  1. Na korpus si dáme do misky všechny sypké suroviny a zamícháme. Přidáme všechny mokré suroviny a pořádně metličkou vymícháme. Dortovou formu o průměru 22cm vyložíme pečícím papírem, nalejeme těsto, uhladíme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, 35-45 minut.

  2. Po upečení necháme 5 minut stát, pak překlopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.

  3. Do misky nalejeme šlehačku, přisypeme kávu, cukr a vyšleháme do tuha.

  4. Ve vyšší misce ručně smícháme vodu a želatinový ztužovač.

  5. Ke ztužovači přidáme šlehačku a opatrně promícháme.

  6. Vychladlý korpus prokrojíme, natřeme 2/3 krému, přiklopíme druhou polovinou korpusu. Zbytkem krému potřeme celý dort, posypeme hoblinkami.

  7. Necháme hodinu v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!