Kakaové řezy s pudinkovou a pařížskou šlehačkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
125 g polohrubé mouky
5 lžic cukru krupice
1 lžíce kakaa
2 lžíce oleje
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
3 lžíce rumu
2 šlehačky 33%
1/2 vanilkového pudinku bez vaření Olé (dr.Oetker)
2 vanilkové cukry
2 pařížské šlehačky
2 ztužovače Smeta-fix (dr.Oetker)

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme s 3 lžícemi cukru a špetkou soli do pevné pěny (musí tvořit po vyndání metel špičky“).

  2. Žloutky ušleháme se 2 lžícemi cukru do hladkého krému, téměř bílého, který znásobí svůj objem. Poté do nich zašleháme olej a střídavě vmícháme sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva a kakaem.

  3. Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem (cca 20x30cm) a upečeme na 180°C, asi 20min., podle trouby. Zkusíme špejlí, zda není korpus syrový a necháme jej na mřížce vychladnout. Vychladlý korpus pokapeme rumem.

  4. Šlehačky ušleháme s vanilkovými cukry a pudinkem Olé do hladkého krému.

  5. Pařížské šlehačky ušleháme se ztužovači.

  6. Korpus potřeme pudinkovou šlehačkou (část si necháme na konečné ozdobení), na ní natřeme pařížskou šlehačkou, povrch ozdobíme kopečkem pudinkové šlehačky, čokoládovým drobením, sušenkami…podle libosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!