Kakaová roláda s malinami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto budeme potřebovat:
6 vajec
18 dkg pískového cukru
18 dkg polohrubé mouky
0,5 dcl rumu
2 lžíce kakaa
Na krém budeme potřebovat:
1 sáček vanilkového pudingu
250 ml mléka
250 g másla
30 g ztuženého pokrmového tuku
100 g pískového cukru
Dále budeme potřebovat:
250 g zmražených (nebo konzervovaných) malin
kompotovou misku nasekaných vlašských ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Za pomoci kuchyňského robota vyšleháme pěnu z vajec a cukru.

  2. Postupně přidáváme mouku a v rumu rozmíchané kakao.

  3. Vzniklou hmotu vylejeme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme předtím ještě lehce potřeli olejem.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C, 5 až 10 minut.

  5. Upečený korpus necháme vychladnout a potom srolujeme.

  6. Krém: Do studeného mléka nasypeme puding a cukr. Rozmícháme a za stálého míchání uvaříme. Sundáme ze sporáku a ihned vmícháme ztužený tuk. Necháme vychladout.

  7. Do vychladlé hmoty postupně zašleháme máslo.

  8. Dokončení: Vychladlý korpus opatrně rozvineme, natřeme krémem a posypeme malinama. Korpus opět srolujeme a z venku lehce potřeme zbylým krémem. Na závěr celou roládu posypeme nasekanýma ořechama.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!