Kakaová roláda s malinami
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto budeme potřebovat:
- 6 vajec
- 18 dkg pískového cukru
- 18 dkg polohrubé mouky
- 0,5 dcl rumu
- 2 lžíce kakaa
- Na krém budeme potřebovat:
- 1 sáček vanilkového pudingu
- 250 ml mléka
- 250 g másla
- 30 g ztuženého pokrmového tuku
- 100 g pískového cukru
- Dále budeme potřebovat:
- 250 g zmražených (nebo konzervovaných) malin
- kompotovou misku nasekaných vlašských ořechů
Postup Kakaová roláda s malinami
Postup přípravy receptu
-
Za pomoci kuchyňského robota vyšleháme pěnu z vajec a cukru.
Postupně přidáváme mouku a v rumu rozmíchané kakao.
Vzniklou hmotu vylejeme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme předtím ještě lehce potřeli olejem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C, 5 až 10 minut.
Upečený korpus necháme vychladnout a potom srolujeme.
Krém: Do studeného mléka nasypeme puding a cukr. Rozmícháme a za stálého míchání uvaříme. Sundáme ze sporáku a ihned vmícháme ztužený tuk. Necháme vychladout.
Do vychladlé hmoty postupně zašleháme máslo.
Dokončení: Vychladlý korpus opatrně rozvineme, natřeme krémem a posypeme malinama. Korpus opět srolujeme a z venku lehce potřeme zbylým krémem. Na závěr celou roládu posypeme nasekanýma ořechama.