Kakaová roláda s karamelovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajec
150 g cukru krupice
100 g polohrubé mouky
1 lžíce kakaa
1 lžíce oleje
Krém:
1 máslo
1 kondenzované mléko
Dohotovení:
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáme žloutky a nakonec pomalu vmícháme mouku smíchanou s kakaem a olej. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, který jsme potřeli rozpuštěným sádlem.

  2. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 10 minut. Upečený plát necháme chvilku zchladnout a srolujeme v roládu. Necháme vychladnout.

  3. Krém: kondenzované mléko vaříme ve vodě asi 2 hodinky, nejlépe den předem. Máslo s mlékem vyšleháme do pěny, potřeme vychladlý plát, srolujeme, celý povrch potřeme krémem a posypeme kakaem. Necháme v lednici ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!