Kadlíkovo zelí s houbama, bramborem, uzeným...

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

menší hlávka zelí
pár brambor
30 deka uzené krkovice
1/2 kg hub
2 mrkve
2 cibule
sůl
pepř
kmín
trošičku sušeného tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Dostal jsem dáreček, pečící sáčky, prý ať vařím bez tuku... No, překonal jsem nedůvěru, a vyzkoušel. Nahrubo jsem nakrájel menší hlavičku zelí, do ní přimíchal pokrájené brambory, nakrájel cibuli, přidal na špalíky pokrájenou mrkev, na kostky nakrájené uzené, vmíchal rozmražené houby... Osolil, opepřil, pokmínoval.

  2. A když se nikdo nedíval, přidal dvě lžičky rozpuštěného husího sádla.

  3. Vzniklou směs jsem dal do pečícího sáčku, a na stupeň 4 v plynové troubě, na plechu, pomalu dusil, či jak to nazvat. Něco málo přes hodinu.

  4. Výsledek mne mile překvapil, prolnutím chutí, vůní. Asi budu pečící sáčky používat častěji! Příprava jednoduchá, akorát jsem furt do trouby čuměl, nevěříce tomuto způsobu přípravy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!