Slepice na zelenině

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 velké stehno ze slepice
3 větší mrkve
1 velký pastiňák
pórek
olivový olej/máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. Během vaření je třeba vodu hlídat a případně dolévat, aby byla slepice neustále ponořená. Poté slepici vytáhneme, maso obereme z kostí a pokrájíme. Vývar nevyléváme.

  2. Pórek nakrájíme na půlkolečka. Mrkev a pastiňák očistíme a nastrouháme najemno.

  3. V kastrolu rozehřejeme máslo/olivový olej a orestujeme na něm pórek. Přidáme mrkev s pastiňákem, osolíme a zalijeme vývarem, ve kterém se vařila slepice.

  4. Necháme cca 10-15 minut podusit. Přidáme pokrájené slepičí maso a ještě několik minut podusíme spolu.

  5. Podáváme nejlépe s bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!