Kadeřávkové balíčky plněné masovou směsí

Recepty, Mleté maso

Suroviny

8 listů kadeřávku
200 g mletého masa
2 plátky veky (nebo půl rohlíku)
2 lžíce mléka
2 plátky špeku
1 malá cibule
2 stroužky česneku
1 vejce
1 lžička solamylu
pepř
sůl
100 g přepuštěného másla
1 lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. Měla jsem plátek hovězího a plátek kuřecího masa, které jsem namlela do misky, ale můžete použít i mleté koupené. Veku nebo rohlík nakrájíme na kostičky, pokropíme mlékem a necháme nasáknout. Cibuli a špek nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi na sádle orestujeme špek a cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a za občasného míchání opékáme asi 5 minut. Odstavíme a necháme vychladnout.

  2. Zatím do osolené vroucí vody vložíme listy kadeřávku zbavené silných částí stonku. Krátce povaříme, stačí 2 minuty, slijeme a propláchneme studenou vodou, odstředíme v salátové odstředivce nebo necháme na sítku okapat. Z každého listu seřízneme naplocho řapík a lehce naklepeme paličkou. Do masa na pánvi přidáme nasáklé pečivo, vejce, solamyl a dobře promícháme

  3. Položíme dva listy řapíky naproti a přes sebe, na každou dvojici listů dáme dvě lžíce náplně, smotáme a svážeme do balíčků kuchyňským provázkem. Pánev, ve které jsme dělali náplň, vytřeme papírovou utěrkou, dáme rozehřát máslo pokud nemáme přepuštěné, přidáme lžičku oleje, aby se nepřepalovalo) a na něm opečeme balíčky z obou stran. Podlijeme troškou vody, přiklopíme a krátce podusíme, než se voda vyvaří a kadeřávek změkne. Podáváme s novými brambůrky nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!