Kachnička pomalu pečená a jemná

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1/2 kachny
sůl
kmín
500 g kysaného zelí
100 g anglické slaniny
sůl
kmín
ocet
10 g cukru
1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Stačí kachnu osolit, okmínovat, bez podlévání zavřít do pekáče, přiklopit, vsunout do trouby vyhřáté na 120 stupňů a 6 hodin si jí nevšímat.

  2. Připravíme dušené zelí. Na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, kterou opečeme, přidáme kysané zelí i se šťávou. Osolíme a okmínujeme podle chuti. Podlijeme trochou vody a dusíme asi 20 minut. Přidáme cukr a pak ještě trochu octa. Promícháme a dodusíme.

  3. Výpek z kachny slijeme. Svrchu sebereme sádlo, které se hodí na přípravu jíšky pro šťávu. Trochu šťávy necháme v pekáčku pod kachničkou. Tak pro jistotu. Na rozpáleném sádle z výpeku kachny zapražíme lžíci hladké mouky. Zalijeme šťávou, pokud je příliš hustá konzistence, přilijeme ještě trochu vody. Podle libosti. Necháme chvíli provařit. Měla by mít tekutou konzistenci.

  4. Podáváme s dušeným zelím a knedlíky, zalijeme připravenou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!