Kachní prsa

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

bobkový list
pepř
nové koření
jalovec
citronová kůra
citronová šťáva
sůl
máslo
2 kachní prsa

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa jsem si 1 den naložil. Použil jsem bobkový list, pepř, nové koření, jalovec, citronovou kůru i šťávu, maso nasolil a zalil rozpuštěným máslem. A dal do chladu.

  2. Druhý den jsem maso vytáhl z lednice na chvíli do pokojové teploty, aby maso nedostalo šok, když ho položíme na rozehřátou pánev. Maso necháme zatáhnout.

  3. Vložíme do pekáčku, ve kterém bylo maso naložené. Nalijte i to, co zbylo na pánvi do pekáčku, a podlijte červeným vínem.

  4. Vložte do trouby na 200 stupňů 45 minut přikryté. Aby mělo maso křupavou kůrčičku, odkryjeme a 20 minut dopečeme a podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!