Kachna na pomerančích a černém litovelském citrónu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kachna
1 pomeranč
3 dcl černé litovelské pivo s příchutí citrónu
sůl
pepř
kmín
kachní vývar

Postup přípravy receptu

  1. Naporcujeme kachnu (stehna, křídla jako paličky, vyloupneme prsa od kosti i s kůží).

  2. Kůži na prsou mírně nařízneme, ale neprořízneme a vše důkladně nakořeníme solí, pepřem, kmínem a dáme do litinového pekáče i s na kolečka nakrájeným pomerančem na 24 hodin do lednice.

  3. Podlijeme pivem, přikryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 2,5-3 hodiny.

  4. Přidáme teplotu na 220°C, odkryjeme a za občasného podlévání vývarem, který jsme si připravili ze skeletu, dopečeme do křupavé kůžičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!