Jolančin kuřecí vývar

Recepty, Polévky

Suroviny

masa podle chuti – vepřové kosti, hovězí na polévku nebo slepice
2 kostky bujónu
podle chuti vegeta
podle chuti sůl
podle chuti pepř
6 kuliček celého pepře
mrkev
celer
petržel
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, 2-3 minuty povaříme a opláchneme pod vodou.

  2. Přidáme koření, bujon a vegetu podle chuti. Také vložíme očištěnou zeleninu: mrkev, petržel, celer a cibuli. Do vepřové polévky můžeme dát i česnek.

  3. Vše pomalu vaříme. Hovězí maso 1,5 hodiny, slepici zhruba hodinu a vepřové kosti také asi hodinu.

  4. Po uvaření polévku scedíme, zeleninu a maso nakrájíme. Na talíři ozdobíme bylinkami. Jako zavářku dáme nudle, játrové knedlíčky, do vepřové polévky se nejlépe hodí brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!