Jogurtové věnečky se skořicí

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

150 g bílého jogurtu
50 ml vody
vanilkový cukr
30 g cukru krupice
30 g oleje
špetka soli
14-15 g droždí
300 g hladké mouky
Náplň:
cukr (může být i vanilkový)
mletá skořice
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny (nejdříve tekuté, pak tuhé) a použijeme program Těsto.

  2. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly (měla jsem jich 5) a z každého uděláme bochánek, který necháme asi 10 minut odpočinout.

  3. Pak vyválíme, potřeme změklým máslem, sypneme cukrem a skořicí a celý ovál nakrájíme na proužky - u jednoho okraje nedořízneme, takže nám drží pěkně pohromadě.

  4. Všechny prameny vezmeme do ruky (shrneme je do dlaně), do druhé ruky vezmeme pevný nerozřezaný konec, celý cop zkroutíme jako při ždímání a stočíme do věnce.

  5. Necháme na plechu nakynout, pak potřeme vejcem, můžeme sypnout plátky mandlí a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/asi 15-18 min).

  6. (Díky máslu, kterým jsme potřeli ovál, se k sobě jednotlivé pramínky úplně nepřilepí a vznikne efektní věneček.)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!