Jogurtová bábovka s chutí citrónu

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g hladké mouky
200 g cukru krupice (dala jsem 150 g)
100 ml oleje
150 g bílého jogurtu (zvolila jsem řecký)
5 vajec
1 vanilkový cukr
1/2 balíčku prášku do pečiva
kůra z jednoho citronu
citronové aroma

Postup přípravy receptu

  1. V míse vyšleháme žloutky společně s cukrem do světlé pěny. Poté postupně přidáváme jogurt, olej a mouku s práškem do pečiva.

  2. Nakonec zlehka vařečkou vmícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků, nastrouhanou citronovou kůru a na závěr přidáme citronové aroma.

  3. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 45 minut, ke konci pečení ztlumíme troubu na 150°C, pomocí špejle zkoušíme, zda je už bábovka hotová, když se těsto nelepí na špejli.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!