Ježečci z máslového těsta

Recepty, Cukroví

Suroviny

350g hladké mouky
300g másla či Hery
1 vejce
50g cukr krupice
lískové oříšky (nebo oloupané mandle)
kokos
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Máslo, mouku, cukr a vejce zpracujeme dohromady, těsto dáme odpočinout do ledničky.

  2. Z těsta tvoříme kuličky o průměru cca 3 cm, do kterých dáme mandli či oříšek.

  3. Vytvarujeme do špičky, nemá cenu si moc hrát se zvednutým čumáčkem, je do máslové těsto, tvar stejně neudrží přesný.

  4. Pečeme do růžova na 160°C, cca 15 minut.

  5. Vychladlé namočíme do polevy, poté obalíme v kokosu. Párátkem domalujeme z polevy oči a čumáček.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!