Ježečci s mandlovým bříškem bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Cukroví

Suroviny

260 g bezlepkové mouky (Doves Farm, Schär)
40 g škrobu
80 g cukru moučka
180 g tuku bez obsahu mléka (Stella)
1/2 lžičky xanthanu nebo guaru
balíček loupaných mandlí
Čokoládová poleva:
hořká čokoláda bez obsahu mléčných složek
trocha ztuženého tuku
kokos

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu.

  2. Z těsta odebereme malý kousek, do kterého zabalíme celou mandli.

  3. Vyválíme oválek a na jedné straně ho protáhneme mírně špičky jako čumáček. Pokládáme na papír vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 10 minut.

  4. Po vychladnutí máčíme zadečky v rozpuštěné čokoládě a obalíme v kokosu.

  5. Párátkem omočeným do čokoládové polevy nakreslíme očička a čumáček.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!