Jemný třešňový koláč s drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 hrnky hladké mouky (1 hrnek = 250 g)
1 prášek do pečiva
1 hrnek moučkového cukru
3 vejce
1 hrnek smetany ke šlehání
třešně
drobenka
250 g tvarohu ve vaničce

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem, přidáme rozšlehané žloutky a šlehačku a umícháme těsto, které zlehčíme sněhem z bílků.

  2. Pak připravíme tvaroh. Dáme ho do misky spolu s cukrem a zamícháme. Přidáme trochu mléka, asi půl hrnnku.

  3. Těsto rozetřeme na pekáč s pečícím papírem, potřeme tvarohem a poklademe třešněmi.

  4. Vložíme do předehřáté trouby na 190°C a pečeme 20 min. Vyndáme z trouby, posypeme drobenkou a pečeme dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!