Jemná paštika z drůbežích jater bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Pomazánky

Suroviny

3 cibule
olej
1000 g drůbežích jater
200 ml rostlinné smetany (Provamel, Alpro)
200 g rostlinného tuku (Stella, Perla s vitaminy)
3 stroužky česneku
1 lžička majoránky
1 lžička tymiánu
sůl
pepř
1 panák koňaku (portského, griotky)
brusinky
mandle

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme očistěná játra a za občasného zamíchání je ze všech stran orestujeme.

  2. Zalijeme smetanou, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a tymián a dusíme, dokud játra nejsou hotová a všechna tekutina se nevypaří.

  3. Játra necháme vychladnout na pokojovou teplotu a poté je vyšleháme se změklým máslem do hladkého krému.

  4. Ochutíme solí a pepřem, vmícháme koňak a na závěr brusinky (sušené předem namočíme do alkoholu) a plátky mandlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!