Jehněčí s provensálským kořením

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg jehněčí kýty
1 petržel
1 menší celer
1 cibule
1 mrkev
2 l vody
Na marinádu:
2 lžíce olivového oleje
lžička soli
lžička bílého pepře
3 lžičky provensálského koření
2 lžíce polévkového koření
2 lžičky grilovacího koření
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí maso (důkladně odblaněné) si nakrájíme na menší kousky a přes noc necháme odležet ve vývaru ze zeleniny. Připravíme si marinádu a osušené maso vložíme do marinády na čtyři hodiny. Pečeme v troubě nejdříve pod poklicí (cca hodinu), pak bez poklice do změknutí masa.

  2. Podávala jsem s americkými brambory ochucené česnekem.

  3. Ranné brambory si umyjeme, nakrájíme na osminky a dáme na deset minut vařit. Osušíme, necháme vychladnout a vložíme do fritovacího hrnce.

  4. Po usmažení je osušíme od oleje na papírové utěrce a promícháme s utřeným česnekem se solí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!