Jehněčí s provensálským kořením
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 kg jehněčí kýty
- 1 petržel
- 1 menší celer
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 2 l vody
- Na marinádu:
- 2 lžíce olivového oleje
- lžička soli
- lžička bílého pepře
- 3 lžičky provensálského koření
- 2 lžíce polévkového koření
- 2 lžičky grilovacího koření
- 2 stroužky česneku
Postup Jehněčí s provensálským kořením
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí maso (důkladně odblaněné) si nakrájíme na menší kousky a přes noc necháme odležet ve vývaru ze zeleniny. Připravíme si marinádu a osušené maso vložíme do marinády na čtyři hodiny. Pečeme v troubě nejdříve pod poklicí (cca hodinu), pak bez poklice do změknutí masa.
Podávala jsem s americkými brambory ochucené česnekem.
Ranné brambory si umyjeme, nakrájíme na osminky a dáme na deset minut vařit. Osušíme, necháme vychladnout a vložíme do fritovacího hrnce.
Po usmažení je osušíme od oleje na papírové utěrce a promícháme s utřeným česnekem se solí.